-
شنبه, ۴ بهمن ۱۳۹۹، ۰۶:۵۹ ب.ظ
-
۱۹۸

خوزستان ماجرای روستای رپی، یک ماجرای آشنا است؛ روستایی که جاده ندارد. بنا به اظهارات مدیر امور عشایر اندیکا این روستا از راه دسترسی زمینی بیبهره است و برای ایجاد راه ارتباطی آن به دلایل مختلف، همچنان نمیتوان تصمیمگیری کرد؛ یکی از دلایل این است که برای ایجاد راه ۸ کیلومتری این روستا، یک هزار درخت در منطقه حفاظتشده محیط زیست باید قطع شوند.
علیرحم کریمی مدیرکل امور عشایر خوزستان اظهار کرد: روستای رپی همجوار منطقه کمفه است. این روستا طبق آخرین سرشماری (سال ۹۵) بین ۳۰ تا ۳۵ خانوار جمعیت دارد و تقریبا در ۵۰ کیلومتری بخش چلو (شهر تاراز) قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه روستای رپی از راه دسترسی زمینی بیبهره است، گفت: رپی به ۸ کیلومتر جاده نیاز دارد؛ مسیر این روستا در مناطق بکر جنگلی و حفاظتشده قرار دارد و این فاصله، به جاده دسترسی ندارد.
مدیرکل امور عشایر استان خوزستان تصریح کرد: برای احداث جاده، حداقل ۷۰۰ تا یک هزار درخت باید قطع شود که نیازمند مجوز مجموعههای منابع طبیعی و محیط زیست است.
وی گفت: بررسیهای اولیه در منطقه انجام شده و محور جاده نیز مشخص شده است اما به دلیل پوشش جنگلی و قرار داشتن در منطقه حفاظتشده محیط زیست، برای احداث جاده باید سازمانهای منابع طبیعی و حفاظت محیط زیست مجوز قطع درختان منطقه را صادر کنند.
کریمی ادامه داد: مشکل اصلی در این منطقه، جاده روستای سربازار تا کمفه به طول ۲۲ کیلومتر است که منطقهای کوهستانی است و در فصل زمستان به دلیل بارندگی بسته میشود. هر چند که در منطقه اقداماتی نظیر زیرسازی و ایجاد ابنیه راه انجام شده است ولی با توجه به موقعیت منطقه، این جاده باید آسفالت شود زیرا هر سال به دلیل شنی و خاکی بودن سطح راه، بارندگی این زیرسازیها را از بین میبرد.
وی عنوان کرد: ابتدا باید این ۲۲ کیلومتر آسفالت شود تا به منطقه رپی نزدیک شویم و بعد برای ۸ کیلومتر تصمیمگیری شود.